Atasi Masalah Buasir Yang Menganggu Sebelum Melarat

09:00 0 Comments A+ a-

Assalammualaikum.

Masalah buasir ataupun juga dikenali sebagai haermorhoids juga sememangnya kadang kadang melanda masyarakat kita tidak kira lelaki mahupun wanita .Masalah ini sekiranya tidak diatasi dengan cepat pasti akan menganggu kehidupan seharian kita dan terus melarat .


Kita kena peka tau dengan masalah buasir ini . Takkan nak asyik ambil MC je kan ?

Simptom Masalah Buasir 

  • Gatal-gatal yang melampau di sekitar dubur
  • Kerengsaan dan kesakitan di sekitar dubur
  • Gatal berhampiran dubur anda
  • Sakit ketika membuang air besar
  • Darah keluar ketika buang air besar
Tips Elakkan Masalah Buasir Daripada Melarat 


Amalkan Diet Yang Seimbang Dan Betul

  • Minum 8 gelas air setiap hari.
  • Makan makanan yang kaya dengan serat, terutamanya buah-buahan, sayur-sayuran, dan bijirin penuh, untuk memudahkan pergerakan usus.

Jangan Meneran Semasa Membuang Air Besar. 

Buasir boleh disebabkan oleh  meneran secara berlebihan semasa membuang air besar. Cuba untuk membiarkan air besar yang keluar dengan sendirinya tanpa dipaksa kerana perkara ini akan menyebabkan masalah buasir menjadi lebih teruk.

Banyakkan Bergerak Daripada Duduk

 Jika anda duduk untuk jangka masa yang lama, bangun dan bergerak. Tekanan pada punggung anda hanya akan menyebabkan masalah buasir menjadi lebih teruk sahaja sebenarnya.


Bijak Memilih Pakaian Dalam 

Pakaian dalam yang diperbuat daripada kapas adalah fabrik yang sangat sesuai . Ia membolehkan kulit untuk menjadi lebih selesa dan juga bernafas .

Rawatan Alternatif Masalah Buasir Dengan Set Buasir Shaklee

  • Zinc Shaklee
Zinc Shaklee membantu untuk mengurangkan masalah darah ketika mengalami masalah buasir . Ia dapat membantu menyembuhkan luka masalah buasir dan melegakan kesakitan .

  • Ostematrix Shaklee
Dapat membantu mengurangkan sembelit dan dapat mengurangkan luka pada dubur.Malah , ia juga dalam melembutkan najis anda yang menyebabkan masalah buasir.Ostematrix juga sangat untuk tulang dan otot anda.

  • Omega Guard
Omega Guard sangat baik untuk sendi dan otot anda . Malah , ia juga akan melegakan kesakitan akibat daripada tekanan pada otot dubur.Otot yang bengkak yang akan menyebabkan pembunagan air besar menjadi perit dapat dikecutkan .

Jadi , anda tunggu apa lagi ?

Masalah buasir ini bukanlah sesuatu yang dapat anda tahan untuk beberapa jam . Ia juga mengambil masa beberapa hari malah mungkin beberapa minggu . Takkan anda nak biarkan masalah ini menganggu kehidupan seharian anda ?

Jangan ragu ragu untuk hubungi saya untuk dapatkan vitamin anda pada harga yang istimewa dan juga konsultasi yang bersesuaian.Malah , cadangan supplemen juga dapat diberikan mengikut kesesuaian bajet anda :)Ataupun anda mungkin berminat nak tahu tentang cara menjana pendapatan dari rumah ?? Saya akan terangkan pada anda !Kami akan train anda sehingga anda berjaya macam orang lain !

Atau anda nak lebih cepat dalam melakukan urusan jual beli ?Jangan risau ! Anda boleh teruskan pembelian hanya dengan satu klik sahaja lagi ! Mudah kan !