Bisnes Yang Paling Seronok Untuk Menjana Pendapatan Sampingan

16:41 1 Comments A+ a-

Zaman sekarang ini zaman serba serbi memerlukan duit. Maksudnya begini, sekarang ini dah tak relevan sekiranya wujud suri rumah yang hanya duduk tanpa menjana pendapatan sampingan . Bukan itu sahaja, rata rata pelajar sekarang ini juga dah mula mengorak langkah untuk menjadi usahawan muda . Ada juga mereka yang sudah pun mempunyai pendapatan hakiki , namun dek kerana kos sara hidup yang semakin meningkat, mereka terpaksa mencari pendapatan sampingan yang lain.



Untuk cik genius, banyak sebenarnya bisnes sebelum ini yang cik genius cuba , tapi tidak pernah seseronok dan sesteady bisnes Shaklee.Apa yang seronok sangat dengan bisnes Shaklee ini sampaikan cik genius dah tak termakan dengan tawaran dari bisnes bisnes lain ?

  • Percutian mewah ke seluruh dunia
  • Ada untung runcit untuk setiap pembelian vitamin
  • Bonus khas setiap bulan berdasarkan point tertentu
  • Bonus leader untuk yang layak
  • Bonus khas untuk pembayaran kereta
Dan macam macam lagi kelebihan yang ditawarkan. Dan bukan itu sebenarnya yang cik genius nak highlightkan , sebenarnya ada rahsia kenapa cik genius secara peribadinya memilih Shaklee.

Moto cik genius bukanlah untuk menjual semata mata, ianya lebih berbentuk untuk berkongsi penyelesaian kepada masalah kesihatan anda dan berkongsi pengalaman yang telah cik genius rasai dengan produk Shaklee.

SHAKLEE BUKAN VITAMIN CAP AYAM

Shaklee ini bukan calang calang produk yang hari ini buat packaging semua, esok dah boleh release untuk dijual .Shaklee dh lakukan kajian yang bernilai berbiliion ringgit untuk memastikan produknya sentiasa selamat dan berkualiti. Jadi, dengan itu cik genius nak kongsikan kisah tentang Saintis Shaklee yang hebat iaitu :

  • Dr. Forrest Shaklee
Beliau ini merupakan pengasas Shaklee dan pada pendapat beliau , manusia ini kebanyakkannya walaupun mereka telah makan secara berlebihan , badan mereka tetap tidak mencukupi nutrien. Dan sejak itu, beliau yakin bahawa kekurangan nutrisi di dalam badan menjadi punca kepada segala jenis penyakit.

Dan dengan itu, beliau pun mencipta vitamin moden yang pertama iaitu 'vitalized minerals' pada tahun 1915. Malah, yang paling menarik , perkataan vitamin dikatakan diekstrak atau dicipta berdasarkan perkatan 'vitalized minerals'.

Master Adilah Manaf dan suami tercinta,Master Fahmy Shuhaimi bergambar bersama Dr.Yasuhiko Kojima

  • Dr.Yasuhiko Kojima
Beliau ini merupakan saintis Shaklee yang menerima PHD in Medical Science di Universiti Tokyo telah berjaya membuat kajian mengenai interferon-sejenis protein yang dihasilkan oleh sel untuk melawan patogen seperti virus dan bakteria di dalam badan . Disebabkan tertarik dengan konsep Dr. Forest Shaklee iaitu ; harmony with nature , beliau berjaya menemukan tumbuhan semulajadi setelah melalui 40 tahun tempoh kajian.

Maka, berdasarkan kajian Interferon beliau yang tercetus sewaktu beliau membuat kajian mengenai vaksin smallpox ,akhirnya terhasillah Nutriferon Shaklee, makanan tambahan yang membantu untuk meningkatkan imun sistem badan . Alhamdulillah, kekal sehingga ke hari ini Nutriferon Shaklee !

  • Dr. Elizabeth Blackburn
Kalau nak tahu, beliau ini telah mengkaji telomere di dalam DNA kita -pangkal pada kromosom kita yang berfungsi melindungi kromosom dan sel kita dari radikal bebas yang menjadi punca kepada pelbagai penyakit. Beliau juga merupakan orang yang berjaya menemukan telomerase-enzim yang membantu untuk memperbaharui telomere .

Bayangkan macam ni sahajalah, tali kasut sukan kita itu, hujungnya ada seperti plastik bukan? Plastik itu bertujuan untuk jaga tali itu daripada rosak . Amacam ? Cukuplah itu info untuk dedahan umum pengetahuan am kita. Jangan tak tahu, penerima PHD dari University Cambridge ini pernah menjadi Scientific Board Advisor Shaklee.

  • Dr.Gladys Block
Beliau merupakan seorang profesor yang diberi gelaran profesor emeritus di Berkeley University California. Seperti Dr Khoo Kay Kim , seorang sejarahwan negara yang pernah diberikan gelaran profesor emeritus ini kerana pernah terlibat dalam penubuhan rukunnegara.

Profesor emeritus merupakan gelaran kepada profesor yang tidak lagi mengajar dan boleh dikatakan telaha bersara .Profesor ini masih diingati sebagai profesor yang telah memberikan banyak sumbangan kepada negara dengan jayanya.
Pada suatu hari, beliau tertanya tanya 'eh eh betul ke vitamin ini boleh naiktarafkan kesihatan aku. Aku nak buat researchlah pasal vitamin ini' . Jadi , bermulalah perjalanan beliau untuk mengkaji vitamin dari produk vitamin yang telah dipasarkan NAMUN semua proposal beliau telah ditolak secara mentah mentah . Kenapa ya ??

Sebab, Dr. Gladys Block ini untuk kajian beliau , sama ada vitamin itu ada kesan buruk atau baik , atau memang bahaya sama sekali, beliau takkan langsung simpan buat harta sendiri, tetapi segalanya akan didedahkan untuk tatapan umum.

Jadi, Shaklee pun terdengar tentang Dr.Gladys Block ini, maka dengan rela hati, mereka meminta Dr.Gladys Block untuk membuat kajian mengenai vitamin Shaklee dan segala eksperimen dan bahan bahan telah disponsor oleh Shaklee.

Hasilnya, maka tercetuslah kajian yang dipanggil sebagai landmark study . Kalau betul Shaklee ini bahaya , ada kesan sampingan, takkanlah sampai Dr. Forest Shaklee nak jerut leher sendiri yedak? Banyak duit dah labur tu untuk produk Shaklee ini!

And last but not least , :

  • Dr. Bruce Daggy
Asalnya beliau ini merupakan Vice President(VP) Research  &Development(R&D)GlaxoSmithKline iaitu syarikat pharmaceutical terhebat di dunia . Setelah menemui landmark study yang dihasilkan oleh Dr.Gladys Block tadi, beliau rasa sangat kagum dengan keberkesanan Shaklee yang sehingga 40 tahun menggunakan Shaklee.

Juga terkesan dengan moto Shaklee iaitu ; dijamin selamat, dijamin berkesan , dijamin semulajadi, maka beliau dengan rela hatinya berkhidmat sebagai Senior VP R&D Chief Science Office di Shaklee sehingga ke hari ini.

Menarikkan ? Ha , inilah antara sebab terbesar mengapa cik genius memilih Shaklee sebagai bisnes cik genius . Shaklee ini bukan sahaja membantu untuk menaiktarafkan kesihatan kita,malah membantu juga menyediakan platform kerjaya buat kita. Dengan yuran keahlian sebanyak RM80 SM/RM90 SS , anda boleh menjadi ahli untuk makan sendiri atau untuk berbisnes .

Produk bagus ini mottonya begini ; the effect talks by itself ! Shaklee is the best , and nothing will ever come second ! Masih tak percaya bisnes Shaklee memang tiptop? Cuba play video di bawah .





    Kami panggil bisnes kami sebagai bisnes 24 jam, alah macam 7 eleven tu ! Jangan tak tahu, tengah busy mandikan anak, tidur malam, makan pun order masuk berderu deru !

    Nak tahu apa rahsianya untuk menjana pendapatan sampingan sehingga mencecah 5 dan 6 angka ? Kena join team cik genius dahulu ! Barulah ekslusif konsultasi dan semua tips tips bisnes kami ! Tapi, cik genius tak nak anda sampai tersalah pilih mentor Bisnes Shaklee, jadi seeloknya anda baca 3 Perkara Penting Sebelum Mendaftar Menjadi Ahli Shaklee agar tidak berlaku penyesalan di kemudian hari.


    Itu pun kalau anda sudi lah mengubah nasib kehidupan dan kesihatan hidup anda bersama cik genius . Cik genius akan curahkan segala ilmu yang cik genius perolehi dari semua otai otai Shaklee .Bukan cikai cikai punya tips tau !  

    Sekiranya anda berminat untuk teruskan keahlian , jangan segan segan terus hubungi cik genius secepat mungkin ! ANDA sangat sangat sangat dialu alukan dalam keluarga kami ;)